Péče o sklo

V našem e-shopu Vám nabízíme jak hladké sklo např. Crystalite Bohemia, tak sklo broušené českými mistry brusiči. Dále sklo s nižším, nebo téměř nulovým obsahem olova a sklo s 24% obsahem olova tzv. křišťálové sklo. Čím více olova sklo obsahuje, tím je kvalitnější a lesklejší. Veškeré sklo v naší prodejně je zdravotně nezávadné a splňuje veškeré normy a předpisy.
 

HLADKÉ SKLO

Hladké sklo je sklo nebroušené. může být jednak s nižším obsahem olova, nebo olovnatý křišťál s obsahem olova 24%. Z hladkého skla nabízíme vázy, mísy, sklenice, celé sety, karafy atd. Pokud sklo není vyloženě užitkové, umýváme jej raději ručně, vodou a saponátem. Jestliže je hladké sklo silně znečištěné nebo zašlé, doporučujeme ho namočit do octové lázně. Nejenom, že sklo vyčistíme, ale získá i krásný specifický lesk.

 
BROUŠENÉ SKLO

Pro broušení se používá většinou olovnaté křišťálové sklo a do něj brusiči tradiční ruční metodou vybrušují různe dekory. Následně se sklo leští. Nejznámější dekor "500 PK" patří mezi nejnáročnější brusy, typické pro olovnaté sklo. Výrobky z broušeného skla umýváme ručně, vodou a saponátem. Pro dosažení vysokého lesku můžeme sklo opláchnout v octové vodě.

 

SKLO ZDOBENÉ KŘIŠŤÁLKY SWAROVSKI

Je to sklo většinou s nižším obsahem olova, zdobené originál křišťálky Swarovski, v luxusních saténových kazetách. Toto sklo umýváme pouze ručně, nelze jej dávat do myček na nádobí. Používáme saponát a umýváme ve vlažné vodě.