Péče o šperky Preciosa

Prodáváme výrobky české firmy Preciosa, jednoho z nejvýznamělších výrobců v oboru sklářství a bižuterie v Česku. Kvalita křišťálu vyniká svou brilancí, třpytem a výbrusem. Jednotlivé šperky jsou výsledkem originální ruční práce a špičkového strojního broušení.

 

Níže naleznete doporučení, jak zacházet se šperky, aby vám vydržely co nejdéle jako nové a další rady k péči o doplňky:

  • Chraňte bižuterii před nárazy a poškrábáním.
  • Bižuterii sundávejte v případě styku s vodou, v sauně, před spaním, při sportování či fyzické námaze.
  • Vyvarujte se kontaktu bižuterie s chemickými prostředky (parfémy, mořská sůl, chlór, apod.).
  • Nepoužívejte v prostředí s výskytem síry a jódu.
  • Uchovávejte v krabičce nebo sáčku, nejlépe odděleně od ostatních šperků.
  • Při vystavení nežádoucím vlivům (viz výše) a dále u osob s agresivním potem a u osob nemocných či užívajících léky může dojít ke změně vzhledu povrchu křišťálových i kovových dílů (např. žloutnutí a černání stříbrných kovodílů).
  • K čištění bižuterie používejte jemnou čistící tkaninu; u stříbrné bižuterie hadřík nebo roztok určený pro čištění stříbra. K čištění rhodiované bižuterie používejte pouze měkký hadřík namočený ve vlažné vodě s přídavkem saponátu, po vyčištění bižuterii důkladně vysušte.
  • Při manipulaci s ozdobnými knoflíky Preciosa je zapotřebí opatrnosti. Výrobek lze prát pouze ručně, nesmí se bělit, žehlit, sušit v sušičce a chemicky čistit.
  • Pokud dojde k poškození zakoupené bižuterie, výrobek svépomocí neopravujte, jinak ztrácíte nárok na zákonnou reklamaci.


STŘÍBRNÉ ŠPERKY

Kolekce stříbrných šperků je určena pro každodenní nošení. Je vyrobena ze stříbra v kombinaci s rhodiem. Šperky lze odborně čistit ve speciálních ultrazvukových zařízeních. Pokud je nosíte každý den, doporučujeme je čistit jednou za měsíc. Je potřeba je zbavit laku na vlasy, zbytků různých krémů a dalších nečistot. Sami můžeme šperky vyčistit v horké vodě smíchané s kapkou saponátu nebo mýdla např. starým zubním kartáčkem. Poté šperky přeleštíme flanelovým nebo bavlněným hadříkem.

KLASICKÁ BIŽUTERIE

Vyrábí se z nerezu a porhodiované bižuterní slitiny. Při běžném nošení stačí bižuterii přeleštit suchým hadříkem. Pro důkladnější čištění lze bižuterii ponořit do jemného vlažného saponátového nebo mýdlového roztoku, očistit hadříkem bez chloupků a poté přeleštit.


VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ

Bižuterii doporučujeme před líčením pudrem nebo make-upem sundat, čímž předejdeme zbytečnému eventuálnímu znečištění. Je důležité sperky Preciosa chránit před dlouhodobým stykem s vodou nebo při fyzicky náročných aktivitách. Pot a prach je největším nepřítelem šperků.  Veškeré součásti námi prodávaných šperků vyhovují světovým standartům o bezpečnosti a nezávadnosti.